25
mar

CAL CONSENS PER TRACTAR LES QÜESTIONS URBANÍSTIQUES DEL MUNICIPI

Aquest dimarts (24 de març) es va dur a terme la reunió informativa on el batle i tres tècnics municipals exposaren la possibilitat de realitzar legalitzacions gràcies a la Disposició Transitòria 10ª de la Llei del Sòl 2/2014. Si bé és cert que la reunió va aixecar unes grans expectatives i una nombrosa assistència els resultats que se’n desprenen no duen a pensar en cap gran adhesió a aquest procés de legalitzacions:

– Va quedar clar que és un procediment voluntari, i per tant ningú no està obligat a realitzar-lo.

– També es va deixar clar, contradient al que s’havia difós dies abans en premsa, que les legalitzacions urbanístiques no tenen cap influència sobre el lloguer turístic d’habitatges, que està regulat per la Llei Turística.

– Es tracta d’una llei balear que fa nou mesos que es troba en vigor i que no ha tingut gaire èxit. En concret a Pollença no s’ha concedit cap legalització per aquesta via.

– Es va exposar que el cost de les legalitzacions, entre redacció de projecte i tècnics, taxes municipals i la prestació prevista a la llei, pot pujar entre el 30 i el 40% del cost d’execució actual de les edificacions, a banda de possibles obres d’integració que fossin necessàries.

– L’Ajuntament no va aportar cap novetat a aquest procediment de legalitzacions, i per tant si fins ara no s’ha activat, res fa preveure que ara s’animin les peticions de legalització, manco encara considerant que al juliol pujarà el cost de la legalització.

En vista de la situació que ha dibuixat la Llei del Sòl i del que es va explicar dimarts no creiem que la via de la Disposició Transitòria 10ª, si be puntualment pot servir per alguna situació individual, realment pugui suposar una solució d’ampli abast pel cas de Pollença, ja que s’està demostrant un camí de poca acceptació entre els ciutadans.

Des de Junts Avançam consideram que el tractament de la legalitat urbanística no hauria de ser una qüestió d’electoralisme, ni servir per fer-ne renou mediàtic abans d’una campanya electoral, ja que es crea confusió entre els ciutadans. Per la seva transcendència s’hauria de tractar amb seriositat, mitjançant un ampli acord entre els partits, per tal de proposar solucions que tinguessin continuïtat més enllà d’un o altre equip de govern i que afrontassin la manera de resoldre satisfactòriament pel municipi les circumstàncies socials, econòmiques i també mediambientals que suposa l’existència d’aquestes edificacions des de fa anys. També som conscients que les competències estan en mans d’administracions supramunicipals com el Govern Balear i el Consell Insular, més que no en mans de l’Ajuntament. Des de l’àmbit municipal apostam per fer un “pacte local” al respecte, que superi el partidisme, per tal de cercar-hi solucions que abordin el problema en totes les seves vessants.

Coalició JUNTS AVANÇAM

Utilitzam cookies per millorar els nostres serveis. Si continuau navegant sense modificar la configuració del vostre navegador, consideram que accepta el seu ús. Més informació a la nostra Política de cookies. Aceptar