6
març

JUNT:S EXIGEIX TRANSPARÈNCIA PER ESCLARIR ELS FETS DEL CARNAVAL DEL MOLL

Davant els fets greus succeïts durant el passat ball de màscares del carnaval del moll on es va presenciar un espectacle amb tracte denigrant cap a la integritat de les dones i sexista finançat amb doblerrs públics i havent reconegut els fets aquest ajuntament de no  haver-se assegurat del tipus d’espectacle que es contractava amb un comunicat emès el passat 26 de febrer.

Que després del Ple Extraordinari i Urgent celebrat el passat 5 de març, en el qual vàrem manifestar la nostra queixa per no haver-se realitzat cap manifestació dels responsables al respecte.

SOL.LICITEM

 • Que el Balte de l´Ajuntament de Pollença, senyor Bartomeu Cifre Ochogavia i a les regidories responsables, en compliment amb la legislació vigent donin resposta per escrit en el termini de 5 dies des del registre d’aquesta petició a les següents preguntes per esclarir tot el relacionat amb la contractació i responsabilitat d’aquest lamentable espectacle.
 • Que es tengui en consideració el principi de transparència institucional i el dret dels grups polítics municipals a exercir el control i fiscalització de les tasques desenvolupades per els membres del govern local en caràcter de representants i gestors dels recursos públics.

 

Per això,

DEMANEM

Que es tengui per presentat aquest escrit i es lliuri al sol·licitant una resposta per escrit dins el terminis que marca la legislació.

Preguntes per al primer tinent de batle i Regidor de Festes del Moll, el senyor Andrés Nevado Rodríguez.

 

 • Quins criteris es varen seguir per a la contractació de l’espectacle contorsionista del passat 21 de febrer al ball de màscares del Moll?
 • Quina empresa va organitzar l’esdeveniment?
 • Quin cost econòmic ha tengut per a l’Ajuntament aquest espectacle?
 • Quina relació hi té amb aquesta contractació el senyor Martí Morro que se’l veu amb multiples imatges i també damunt l’escenari mentre es produia l’espectacle?
 • Per quin motiu estava enunciat en mitjans oficials l´actuació del grup musical de joves locals OFFBEAT i aquests finalment no varen actuar?
 • Per quin motiu l´Ajuntament no va destinar els seus esforços i recursos econòmics en promocionar moviments culturals i artistes pollencins enlloc de contractar espectacles sexistes?

 

Preguntes per la Regidora d´Igualtat la senyora Bianca Aguilar Ryan.

 

 • Estava vostè informada del tipus d’espectacle denigrant i ofensiu cap a les dones i que s’havia contractat amb doblers públics per al ball de màscares del carnaval del Moll?
 • A les xarxes socials hi ha fotografies de vostè amb les persones que oferiren l’espectacle a l’envelat de la plaça. Per quina raó no van dir res públicament fins que des de l’oposició ho vam denunciar?

 

Preguntes per al batle, el senyor Tomeu Cifre Ochogavia.

 

 • Prendrà alguna mesura per tal que amb recursos públics no es tornin a contractar espectacles sexistes, ofensius i denigrants cap a les dones?
 • Continuaran contractant de forma directa i sense un procediment obert i de lliure concurrència a l’empresa o persona responsable d’aquest espectacle sexista i denigrant cap a les dones.

 

 

Utilitzam cookies per millorar els nostres serveis. Si continuau navegant sense modificar la configuració del vostre navegador, consideram que accepta el seu ús. Més informació a la nostra Política de cookies. Aceptar