31
oct

A proposta de JUNT:S AVANÇAM l´ajuntament es compromet a tenir una escoleta pública de 0-3 anys a Pollença per el curs vinent.

 

El ple de l´ajuntament de Pollença aprova per unanimitat la moció presentada per Junts Avançam per iniciar el procediment de creació d´una escoleta pública d’educació infantil de 0-3 al nucli de Pollença.

 

En el ple extraordinari celebrat ahir dimecres 30 d´octubre es va poder  debatre a la fi la proposta per iniciar el procediment d´una escoleta infantil al nucli de Pollença que no es va poder debatre per manca de temps el passat ple ordinari que anava carregat de punts.

La petició d´un ple extraordinari per par de Junts Avançam com a denuncia del retrocés democràtic de reduir la periodicitat dels plens en una deriva autoritària del Batle,  ha forçat a aquest a incloure aquesta moció a l’ordre del dia.

La proposta d´acord d´aquesta moció te una motivació molt clara i es el compromís del ple de l´ajuntament de fer els procediments pertinents per que el proper curs escolar en   el nucli de Pollença es  pugui oferir aquest servei ja que hi ha una demanda creixent per la manca d´oferta de places al municipi a més de ser un compromís electoral de quasi totes les formacions d’aquest consistori.

La situació econòmica de l’ajuntament amb una acumulació de remanent de tresoreria de prop de 30 milions d´euros i l´aportació que fa la Conselleria d´educació de 6.000 euros per unitat en la creació de places i la feina i l’experiència viscuda a l´escoleta de La Gola del Moll on se va prioritzar la qualitat educativa amb la valoració del millor projecte pedagògic i triplicant el pressupost per millorar la gestió, fa que per Junts Avançam sigui una prioritari aquest compromís.

 

Ens sorpren l´intervenció del regidor d’educació i portaveu del PI , Pep Marquet, exposant que no ha trobat cap feina feta i que aquesta proposta és presentés per posar-nos medalles.

 

La gestió en matèria d’educació 0-3 fou nula en la legislatura en la qual el PI gestionava la regidoria d’educació quan governava amb l´actual batle , aleshores del PP , Tomeu Cifre Ochogavia i es reafirma avui mateix en la seva intervenció quan es qüestiona que la gestió d´una escoleta 0-3 anys sigui de competència municipal.

 

Es evident que per aquest govern de dretes no és ni serà mai una prioritat garantir els serveis públics bàsics com es aquest, essencial per conciliar la vida familiar de moltes Pollencines i pollencins i per aquest motiu ens veiem amb la obligació de refermar  aquest compromís.

Utilitzam cookies per millorar els nostres serveis. Si continuau navegant sense modificar la configuració del vostre navegador, consideram que accepta el seu ús. Més informació a la nostra Política de cookies. Aceptar